Гайсинська районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшануємо пам'ять героїв! Вони витримали – не витримав бетон

Дата: 16.01.2021 13:22
Кількість переглядів: 837

Фото без описуСьогодні, 16 січня, в Україні відзначають День пам’яті героїв, які захищали Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Протягом 242 днів з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю «кіборги» - українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери  - тримали оборону ДАПу.

«Кіборгами» нескорених українців назвав сам ворог, мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах. За весь час оборони Донецького аеропорту загинуло понад 100 українських військових, близько 440 зазнали поранень.

«Мене в бою хтось кіборгом назвав -

Людина в тому вижити не може,

Бо я уже землі і неба сплав,

За свій народ іду до тебе, Боже»

Ці поетичні рядки озвучила в своєму виступі на мітингу пам’яті, що відбувся сьогодні у м.Гайсин на Алеї Слави Героїв АТО, заступник голови районної ради Оксана Матвієнко. У мітингу взяли участь заступник голови Гайсинської РДА Сергій Несвятий, Гайсинський міський голова Анатолій Гук, громадськість району. 

Завідувач музею АТО, учасник бойових дій Андрій Головань провів екскурсію музеєм, де у центрі - детальний макет  Донецького аеропорту в часи боїв за ДАП 2014 року. На макеті у зменшеному розмірі відтворені термінали і диспетчерська вежа, “дорога життя”, церква, на якій “працював” снайпер бойовиків, позиція “Мурашник”, напрямок до селища Піски, різна техніка, вирви від снарядів на темному снігу.

Аеропорт став символом героїзму для всіх українців. Воїни, всі, хто утримував летовище і прилеглі території, хто підтримував бійців і добровольців України, показали усьому світу, що український дух незламний.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь