Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась робоча поїздка керівництва районної ради до Ладижинської міської територіальної громади

Дата: 08.02.2021 13:15
Кількість переглядів: 587

Відповідно до розпорядження голови Гайсинської районної ради 5 лютого 2021 року відбувся візит керівництва районної ради до Ладижинської міської територіальної громади. До Ладижинської громади входять м.Ладижин та 5 сіл - Василівка, Губник, Заозерне, Лукашівка та Ружицьке, чисельність населення громади складає 24900 чол.

Голова громади - Валерій Коломєйцев - очолює Ладижинську міську раду 20 років поспіль (з 19 березня 2001 року), і щоразу на виборах йому віддають свої голоси понад 50 % ладижинців.

Хоча за площею це найменша територіальна громада району (124.5 км 2), саме Ладижин є найбільшим промисловим містом району, можна сказати, його індустріальним центром. У минулому році на одного жителя міста вироблено промислової продукції в діючих цінах на 849 тис. грн., а реалізовано промислової продукції в розрахунку на одного жителя міста - понад 488 тис. грн., що є найкращими показниками у Вінницькій області. Найбільшими бюджетоутворюючими підприємствами є ВП «Ладижинська ТЕС» ПАТ «ДТЕК Західенерго» та підприємства ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (птахокомплекс, філії «Переробний комплекс» та «Внутрішньогосподарський комплекс по виробництву кормів» ТОВ «Вінницька птахофабрика»)

Візит до Ладижинської міської територіальної громади розпочався з робочої наради, у якій взяли участь голова Гайсинської районної ради Віталій Савчук, заступник голови Оксана Матвієнко, начальник відділу юридично-правового забезпечення виконавчого апарату районної ради Олег Галузінський, секретар Ладижинської міської ради Людмила Бучко, заступники міського голови Олександр Ткачук та Олександр Олійник, начальник відділу освіти міської ради Юрій Журба. Серед обговорених під час зустрічі питань - питання щодо бюджету громади, роботи комунальних підприємств, утримання закладів соціальної сфери, зокрема, процедурні питання передачі об’єктів комунальної власності, проєктна діяльність та інші.

Представники районної влади познайомилися з роботою міжшкільного навчально-виробничого центру по розвитку художніх промислів та народних ремесел «Спадщина» (директор - Інна Король). Освітня діяльність цього унікального закладу (в Україні таких центрів є лише два) здійснюється за трьома напрямками: професійно-технічна освіта, загальна середня освіта (предмет "Технології") та позашкільна освіта. Паралельно з навчанням в школі старшокласники Ладижинської громади мають змогу оволодіти однією із робітничих професій (столяр будівельний, кухар, муляр, робітник зеленого будівництва, виробник художніх виробів з кераміки, швачка, офіціант, виконавець художньо-оформлювальних робіт) і разом з атестатом про повну загальну середню освіту отримати свідоцтво кваліфікованого робітника. За сприяння Центру зайнятості у «Спадщині» отримують робітничі професії і люди дорослого віку. Позашкільна освіта охоплює 1320 вихованців, які займаються у 104 гурткових групах за напрямками: художньо-естетичний, науково-технічний, еколого-натуралістичний та спортивно-туристичний. Всі гуртки у центрі є безкоштовними, на утримання його міська рада виділяє з міського бюджету понад 5 млн. грн. на рік. Оглядаючи майстерні і навчальні кімнати «Спадщини» та спілкуючись з його педагогами, голова районної ради Віталій Савчук зазначив, що цей центр може слугувати взірцем для закладів позашкільної освіти, а рівень охоплення школярів (понад 50% дітей шкільного віку Ладижинської громади) свідчить про те, що дітям тут комфортно і затишно, а саме в таких умовах і можуть найкраще розвиватися їхні творчі здібності у сфері науки та мистецтва.

У супроводі заступників міського голови Олександра Ткачука та Олександра Олійника керівники районної ради Віталій Савчук та Оксана Матвієнко відвідали медичні заклади - КП «Ладижинська міська лікарня» та КП «Ладижинський міський ЦПМСД» Ладижинської міської ради. КП «Ладижинська міська лікарня» (директор Віталій Клименко) - багатопрофільний медичний заклад, що має сучасну лікувально-діагностичну базу для надання кваліфікованої та спеціалізованої медичної допомоги: лікарня оснащена сучасним технічним обладнанням з використанням рентгенівської та ультразвукової апаратури, ендоскопії, лабораторних та імуноферментних методів визначення великого спектру показників, комп'ютерної обробки даних, системи телемедицини та інше обладнання. З НСЗУ підписано 9 пакетів медичних послуг, за які платить держава. Хоча до роботи в лікарні залучено фахівців більше 20 різних спеціальностей, та все ж лікарів бракує, і адміністрація лікарні займається пошуком спеціалістів на відкриті вакансії. Якісні медичні послуги надають населенню громади і фахівці Ладижинського міського ЦПМСД під керівництвом Наталії Шерсткої. Крім приміщення центру у Ладижині, для забезпечення медичними послугами та зручності сільського населення міська рада також утримує фельдшерські пункти у селах громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь