Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся візит керівників районної ради до Краснопільської територіальної громади

Дата: 16.02.2021 17:24
Кількість переглядів: 544

Сьогодні, 16 лютого, голова районної ради Віталій Савчук та його заступник Оксана Матвієнко побували з робочим візитом у Краснопільській територіальній громаді. Краснопільська сільська територіальна громада була утворена у 2017 році в результаті добровільного об’єднання п’яти сільських рад - Краснопільської, Нараївської і Митківської Гайсинського району та Кивачівської і Тополівської Теплицького району.

У 2020 році до Краснопільської громади було приєднано ще три села - Гранів, Грузьке і Михайлівку, відтоді у громаді 13 населених пунктів, у яких проживають 7819 мешканців. На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року жителі вдруге довірили очолювати громаду Катерині Романенко.

          Під час зустрічі з сільським головою та її заступником Василем Вдовиком керівники району обговорили робочі питання щодо залучення додаткових джерел для наповнення сільського бюджету, зокрема,  шляхом грантової діяльності сільської ради, яка є досить активною та успішною. Голова районної ради запропонував співфінансування проєктів громади як обласного, так і інших рівнів, з районного бюджету. На зустрічі йшлося також про соціальну сферу, насамперед про переваги та ризики створення у громаді центру надання первинної медико-санітарної  допомоги (центр сімейної медицини), про будівництво дороги до с.Грузьке - найвіддаленішого села громади, придбання нових шкільних автобусів та комунальної техніки, та ряд інших питань.

          Керівники районної ради Віталій Савчук та Оксана Матвієнко ознайомилися з роботою Центру надання адміністративних послуг. ЦНАП збудовано за кошти громади та фінансового сприяння спонсорів - місцевого бізнесу. Підтримку Краснопільському ЦНАП в рамках напрямку з покращення якості адміністративних послуг для населення в ОТГ надала Програма ULEAD з Європою. ЦНАП Краснопільської ОТГ надає 145 адміністративних послуг не лише жителям громади, а й мешканцям сусідніх територій.

Дбаючи про фізичний та емоційний розвиток сільської малечі, керівники громади  встановлюють для них спортивні та ігрові майданчики. Сучасний ігровий майданчик у центрі с.Краснопілка громада встановила завдяки перемозі у 17 обласному конкурсі проєктів розвитку громад. Сільська рада   докладає також багато зусиль та не шкодує коштів і на створення комфортного освітнього середовища для юних жителів громади. Всього на території Краснопільскої сільської ради функціонують 7 закладів загальної освіти та 6 дитячих садків. У супроводі сільського голови Катерини Романенко керівники районної ради  Віталій Савчук та Оксана Матвієнко відвідали комунальний опорний навчальний заклад Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст.  Крім гарного оснащення  навчальних приміщень, школа може пишатися чудово відремонтованою, умебльованою новими яскравими  столами та стільцями  їдальнею, а також обладнаним всім необхідним начинням  кухонним блоком.  Батьки учнів спокійні: їхні діти забезпечені здоровим і повноцінним харчуванням протягом довгого навчального дня.

На території громади діють 6 будинків культури та 3 клуби. На базі Нараївського будинку культури відкрито оновлену  сучасну бібліотеку для дітей в рамках проєкту  «Інформаційна бібліотека та центр дозвілля і культурного розвитку». Комфортну зона для проведення дозвілля різними категоріями населення також  було створено у результаті перемоги в обласному конкурсі проєктів  розвитку територіальних громад.  Тут обладнано читальні зали, налагоджено skype – зв'язок, проводяться майстер-класи, тренінги, зустрічі за спільним хобі,  громадські заходи (тематичні виставки представників місцевої громади), спільні перегляди спортивних подій та фільмів. Мешканці села можуть здійснити онлайн-платежі, а також за чашкою чаю чи кави обговорити цікаву книгу.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь