Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Візит голови обласної Ради до Гайсинської міської та Краснопільської сільської територіальних громад

Дата: 18.02.2021 09:37
Кількість переглядів: 547

У ході робочого візиту до Гайсинського району, що відбувся 17 лютого 2021 року, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та його заступник Дмитро Чаленко відвідали дві територіальні громади - Гайсинську міську та Краснопільську сільську. Разом з головою Гайсинської районної ради Віталієм Савчуком та Гайсинським міським головою Анатолієм Гуком керівники обласної Ради завітали до комунальної установи міської ради «Центр надання соціальних послуг» (директор Наталія Тарасюк), що стала переможцем 16 обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад.

Завдяки перемозі у конкурсі проєкту «Ми зробимо все для того, щоб підопічним жилось чудово» для працівників установи та підопічних було встановлено гідравлічний підйомник Підопічні територіального центру проживають у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, яке розташоване у головному приміщенні та складається із двох поверхів. Переважна більшість проживаючих є малорухливими, їм важко сходами зійти у двір центру, до того ж це містить підвищений ризик травматизму, тому їх особистий простір раніше обмежувався кімнатою та коридором. Особливо загострювалась ця проблема у весняно-літній період, коли прогулянка на свіжому повітрі є такою бажаною та корисною для них. А використовуючи підйомник, підопічні можуть більше часу проводити на свіжому повітрі, що є дуже корисним, влітку мають змогу відпочивати в альтанках та біля штучної водойми з фонтаном. З обласного фонду конкурсу на проект було виділено 66198,44 грн, 170 000 тис. грн. використано з рахунку територіального центру, також співфінансування у розмірі 80 000 грн. надала громадська організація "Соціальний центр МХП".

Також представники влади завітали і до іншої комунальної установи, що надає соціальні послуги - «Інклюзивно-ресурсного центру» (директор Лариса Фурсова). У минулому році проєкт Гайсинської районної ради «Сучасне обладнання маємо - діток з особливими потребами розвиваємо» став переможцем 17 обласного конкурсу. Загальна сума бюджету проєкту - 180,0 тис. грн., з них 55,0 тис. грн. - кошти обласного бюджету, 65,0 тис. грн. - районного, решту 60,0 тис. грн. надали організації-партнери. На ці кошти було придбано інтерактивне обладнання, ноутбуки та планшети, підсилювачі звуку та інше обладнання для корекційних занять з дітками, що мають особливі освітні потреби.

Активною у грантовій діяльності є Краснопільська сільська рада, проєкти якої щороку беруть участь у різноманітних конкурсах розвитку та стають переможцями. У супроводі Краснопільського сільського голови Катерини Романенко керівники обласної та районної рад оглянули сучасний дитячий ігровий майданчик, встановлений завдяки перемозі у 17 обласному конкурсі проєктів розвитку громад. відвідали комунальний опорний навчальний заклад Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст. та місцевий Центр надання адміністративних послуг.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь