Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась 5 сесія Гайсинської районної ради восьмого скликання

Дата: 25.02.2021 17:49
Кількість переглядів: 712

Сьогодні, 25 лютого 2021 року, відбулась  чергова п’ята сесія Гайсинської районної ради восьмого скликання. В  роботі  пленарного засідання сесії   взяли участь 29 депутатів.   Вів сесію голова районної ради Віталій Савчук. У роботі сесії брали участь заступник голови районної ради Оксана Матвієнко,  голова Гайсинської райдержадміністрації Людмила Головашич, Гайсинський міський голова Анатолій Гук,  також були запрошені заступник голови та начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, засоби масової інформації району.

 Перед відкриттям сесії присутні на засіданні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України та депутата районної ради Миколи Сандула, який помер напередодні.

Депутати розглянули 27 питань порядку денного, проєкти рішень по яких перед пленарним засіданням були обговорені на засіданнях постійних комісій. З першого питання - «Про визнання повноважень депутатів Гайсинської районної ради 8 скликання замість тих, які вибули» - проінформував голова  районної територіальної виборчої комісії Леонід Гоц. Рішенням позачергової 3 сесії районної ради було достроково припинено повноваження двох депутатів районної ради за їхніми особистими заявами, тому районна територіальна виборча комісія прийняла рішення визнати повноваження двох  інших депутатів   районної ради - Олійник Раїси Василівни від Вінницької регіональної організації політичної партії «Сила і честь» і Сокотнюка Сергія Олександровича від Вінницької обласної організації політичної партії «Українська стратегія Гройсмана». Всім присутнім на сесії депутатам голова районної ради Віталій Савчук та його заступник Оксана Матвієнко вручили посвідчення та значки депутатів районної ради.

 Більшість питань, розглянутих сьогодні на сесії, стосувалися бюджетних коштів. Після інформації в.о. начальника фінансового управління Гайсинської РДА Наталії Ткач  депутати затвердили звіти про виконання Бершадського Гайсинського, Теплицького, Тростянецького, Чечельницького районних бюджетів за 2020 рік; списали безнадійну заборгованість ліквідованого банку «Україна», що утворилась у 2001 році по коштах Тростянецького та Іллінецького районних бюджетів; затвердили розпорядження голови райдержадміністрації та голови районної ради, виданих у міжсесійних період.

Депутатами були внесені зміни, які забезпечують виплати працівникам ліквідованих організацій у сфері культури та освіти, до районної комплексної програми розвитку культури та духовного відродження на 2020-2021 роки і Програми розвитку освіти Гайсинського району на 2017-2021 роки. Також були внесені зміни до Програми розвитку та удосконалення системи роботи органів місцевого самоврядування на 2021 - 2025 роки, відповідно до яких було збільшено фонд конкурсів проєктів розвитку територіальних громад з 300,0 тис. грн, які передбачались раніше, до 1 млн грн. Голова районної ради Віталій Савчук наголосив, що  це депутатське рішення саме зараз є дуже актуальним, адже  всі 14 територіальних громад нашого району готують заявки на участь у конкурсі обласної Ради «Комфортні громади», а збільшення сум співфінансування з районного бюджету значно посилить їх шанси на перемогу. Зміни до Програми розвитку та удосконалення системи роботи органів місцевого самоврядування на 2021 - 2025 роки, прийняті сьогодні, стосувалися також грошової допомоги громадянам, які тривалий час хворіють чи у сім’ях яких склалися з незалежних від них причин обставини, внаслідок яких вони потребують грошової допомоги. Фонд цього виду соціальної допомоги було збільшено до 500 тис. грн., а порядок використання цих коштів з районного бюджету був затверджений відповідним положенням.

Депутати своїм рішенням прийняли Програму архівної справи у Гайсинському районі у зв’язку з реорганізацією районів в умовах децентралізації на 2021 рік та Програму поліпшення техногенної і пожежної безпеки населених пунктів та об’єктів усіх форм власності, матеріально-технічного забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів Гайсинського району на 2021-2025 роки. Проєкт рішення  «Про районну Програму забезпечення виконання Гайсинською районною державною адміністрацією делегованих повноважень на 2021 рік» депутати не підтримали та відправили на подальше опрацювання.  Також на сесії було внесено зміни до рішення позачергової 3 сесії районної ради 8 скликання від 23.12.2020 р. «Про районний бюджет на 2021 рік», яким здійснено розподіл коштів перехідних залишків згідно з поданими клопотаннями. 

Ряд питань порядку денного сесії стосувалися комунальної власності. Депутатами були прийняті рішення про передачу комунальних закладів та установ із спільної власності територіальних громад Гайсинського району у комунальну власність Гайсинської територіальної громади, якій відтепер належать права засновника дитячого фізкультурно-оздоровчого табору «Ювілейний», районної редакції радіомовлення, централізованої бібліотечної системи, КП «Гайсинська міжлікарняна аптека», районної друкарні, музею АТО.  Бібліотеки-філії та закріплене за ними майно були передані у власність Кунківської та Краснопільської територіальних громад.  Також прийняті рішення про передачу комунальних установ,  закладів та  майна   із спільної власності територіальних громад районів, що ліквідовуються,  у комунальну власність  Чечельницької, Бершадської, Тростянецької територіальних громад. З даних питань депутатів інформував начальник відділу юридичного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату районної ради Олег Галузінський.

Від імені депутатської фракції «Слуга народу» виступив депутат Олег Цуркан, який вніс пропозицію надіслати звернення депутатів районної ради до Верховної Ради України щодо розробки та прийняття Закону України «Про місцевий референдум». Пропозиція була підтримана депутатами.    

З рішеннями сесії можна ознайомитися за посиланням https://haysynrayrada.gov.ua/news/1614253509/

Результати поіменного голосування https://haysynrayrada.gov.ua/8-sklykannya-11-47-12-22-01-2021/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь