Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Бершадській громаді - новий пожежний автомобіль

Дата: 24.03.2021 08:56
Кількість переглядів: 512

        До основних повноважень органів місцевого самоврядування базового рівня  -  територіальних громад -  віднесено організацію заходів цивільного захисту, а саме - запобігання надзвичайним ситуаціям, захисту населення і територій від природних та техногенних загроз, реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків. Для того, щоб виконання цих завдань було успішним та ефективним, пожежно-рятувальні підрозділи у  громадах нашого району поступово оснащуються  сучасною оновленою та удосконаленою відповідно до вимог сьогодення технікою.

23 березня 2021 року отримали новий спецавтомобіль рятувальники Бершадської громади:  державній пожежно-рятувальній частині №16 м.Бершаді  передано у користування пожежну цистерну АЦ4-60 (модифікація на базі МАЗ) 515-м 2019 року.

Передав автомобіль рятувальникам громади перший заступник начальника управління ДСНС у Вінницькій області Олег Андрущенко. На запрошення Бершадського міського голови Віталія Драгана  та Джулинського сільського голови  Петра Швеця у заході взяв участь  голова Гайсинської районної ради Віталій Савчук. Під час робочої зустрічі посадовці обговорили подальший розвиток  існуючих та утворення нових пожежно-рятувальних підрозділів у громадах Гайсинського району, а також ряд інших питань їх розвитку.  

          Детально розповів про пожежну машину та провів екскурсію для присутніх начальник ДПРЧ-16, майор служби цивільного захисту Олександр Козир. Пожежна цистерна АЦ4-60 - повнопривідний автомобіль, призначений для доставки особового складу на місця події (пожежі та інші надзвичайні ситуації). Цистерна має ємкість 4 тисячі літрів води та 400 літрів піноутворювача, для гасіння нафтопродуктів та легкозаймистих речовин автомобілів. Відсіки укомплектовані 20 пожежними рукавами, пожежними стволами, перехідниками,  є електростанція на 5,5 кВт для освітлення наявної на транспорті висувної мачти з поворотністю 360 градусів, компресор, водоплаваюча мотопомпа, чотири апарати на стисненому повітрі для доступу рятувальників у задимлені приміщення, групові та індивідуальні ліхтарі, бензоріз, бензопила, гнучкі та жорсткі носилки для діставання і передачі потерпілого медикам та інше.

        Кабіна автомобіля вміщує  сімох  осіб: шість – особового складу та водія. Автомобіль рахується, як резервна техніка. Щоб машина була поставлена у бойовий розрахунок і використовувалася для виїздів на пожежі, ДТП, аварійно-рятувальні роботи, всі водії пройдуть спеціальне навчання. В області таких машин всього двадцять.

     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь