Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

20 рішень прийняли депутати на черговій 6 сесії районної ради

Дата: 16.04.2021 17:44
Кількість переглядів: 600

Сьогодні, 16 квітня 2021 року, відбулась чергова шоста сесія Гайсинської районної ради восьмого скликання. В  роботі  пленарного засідання сесії   взяли участь 27 депутатів.   Вів сесію голова районної ради Віталій Савчук.

У роботі сесії брали участь заступник голови районної ради Оксана Матвієнко,  голова Гайсинської райдержадміністрації Людмила Головашич, депутат Вінницької обласної Ради Тетяна Побережна,  також були запрошені заступник голови та начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, засоби масової інформації району.  Перед відкриттям сесії присутні на засіданні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України .

Депутати розглянули 21 питання порядку денного, проєкти рішень по яких перед пленарним засіданням були обговорені на засіданнях постійних комісій. Рішенням «Про  дострокове припинення повноважень» були припинені повноваження двох депутатів районної ради  - Лілії Драган (згідно з поданою нею заявою) та  Миколи Сандула  (у зв’язку зі смертю).

Відповідно до  клопотання Гайсинського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області було  внесено зміни, що пов’язані із зміною назви відділу поліції, до Єдиної комплексної правоохоронної програми Гайсинського району на 2020-2024 роки.

Внесені доповнення до Програми розвитку освіти Гайсинського району на 2017-2021 роки стосувалися  проведення розрахунку та звільнення працівниці  відділу освіти Теплицької райдержадміністрації, яка на даний момент перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, та  яку не врахували  при звільненні працівників групи з централізованого господарського обслуговування.

Більшість питань, розглянутих сьогодні на сесії, стосувалися комунальної власності. Депутатами були прийняті рішення: про передачу складських приміщень на території колишньої військової частини (с.Демівка) із спільної власності територіальних громад  сіл, селища Чечельницького району у комунальну власність Ольгопільської територіальної громади; про передачу нерухомого та рухомого майна із спільної власності територіальних громад  сіл, селища Тростянецького району у комунальну власність Тростянецької територіальної громади; про передачу основних засобів та малоцінних необоротних                   матеріальних активів Бершадської, Теплицької  та Чечельницької  районних  рад; про передачу комунального майна із спільної власності територіальних громад сіл, селища Чечельницького району у комунальну власність Чечельницької територіальної громади; передачу закладів освіти із спільної власності територіальних громад Теплицького району у комунальну власність Теплицької територіальної громади.                           

  Депутати зняли з розгляду та відправили на додаткове опрацювання  проект рішення  «Про перереєстрацію транспортного засобу». 

Відповідно до розпорядження голови обласної Ради у лютому поточного року було оголошено обласний конкурс ”Комфортні громади”, згідно з умовами якого кожна громада нашого району мала змогу подати до чотирьох проектів. Було вирішено надати співфінансування цим проектам з районного бюджету у розмірі 10 відсотків від фонду конкурсу, і протягом березня головою районної ради Віталієм Савчуком було підписано 45 протоколів з головами громад про погодження їх співфінансування. Депутати своїм рішенням ”Про участь громад району в  конкурсі Вінницької обласної Ради ”Комфортні громади” затвердили перелік 45 проєктів, яким, у випадку перемоги у конкурсі, буде надано спів фінансування.

Серед інших прийнятих рішень – рішення про затвердження проектів землеустрою щодо встановлення меж населених пунктів с-ще Устя і с. Лугова Бершадського району  та с.Бджільна Теплицького району (назви проектів вказані як у технічних паспортах)  та про погодження перейменування селища Ленінка Теплицької громади. Також депутати затвердили розпорядження голови райдержадміністрації та голови районної ради, видані у міжсесійних період.

 За ініціативи депутата Григорія Борового було внесено зміни до Положення  про порядок використання коштів районного бюджету для надання грошової допомоги громадянам”. Мова йде про вилучення із переліку документів для надання депутатом допомоги громадянам акту обстеження матеріально-побутових умов та довідки про склад сім’ї . Також відповідно до законів України „Про місцеве самоврядування в Україні” і „Про статус депутатів місцевих рад” було прийнято рішення «Про закріплення депутатів районної ради 8 скликання за міськими, селищними  та  сільськими   територіальними громадами» з доповненнями постійної  комісії районної ради з питань регламенту, депутатської діяльності і етики, гласності, зміцнення законності та правопорядку.

З рішеннями сесії та результатами поіменного голосування можна ознайомитися за посиланням https://haysynrayrada.gov.ua/news/1618584860/ 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь