Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Робочий візит керівників району до Кунківської територіальної громади

Дата: 21.04.2021 16:58
Кількість переглядів: 518

Кунківська територіальна громада – найменша за кількістю населення не лише у Гайсинському районі, а й у Вінницькій області. У 11 селах, що входять до складу громади, проживає ко 4300 жителів. Громада була утворена у 2017 році, до її складу увійшли с.Кунка та населені пункти ще 3 сусідніх сільських рад – Кузьминецької, Мітлинецької та Носовецької. Керівник громади - Василь Безбах, про його чималий досвід свідчить той факт, що його обирають сільським головою вже 19 років – з 2002 року.

Сьогодні, 21 квітня, Кунківську територіальну громаду з робочим візитом відвідали голова районної ради Віталій Савчук, його заступник Оксана Матвієнко та депутат районної ради Ілля Колібабчук. Під час зустрічі з сільським головою Василем Безбахом посадовці обговорили робочі питання щодо бюджету громади (до речі, з бюджету Кунківської сільської ради перераховується реверсна дотація до державного бюджету), про грантові можливості, які активно використовує керівництво громади як додаткове джерело для наповнення сільського бюджету. На зустрічі йшлося також про соціальну сферу, насамперед про мережу освітніх закладів, розбудову спортивної інфраструктури, організацію надання медичних послуг та ряд інших питань.

У супроводі сільського голови керівники та депутат районної ради ознайомилися з роботою місцевої пожежної команди, яка діє з 2018 року, і у минулому році здійснила 32 виїзди на гасіння пожеж. Успішно працює на території громади підприємство по наданню комунальних послуг, техніку для якого було придбано одразу після створення об’єднаної громади за кошти субвенції на розвиток. Завдяки перемозі у 17 обласному конкурсі проєктів розвитку громад у минулому році було встановлено нові спортивні майданчики у селах - центрах колишніх сільських рад, що увійшли до складу громади.

Нещодавно у громаді було створено комунальну установа "Центр культури, дозвілля і творчості" Кунківської сільської ради, складовими якої є будинки культури, клуби та бібліотеки громади. У планах сільської ради – їх осучаснення, щоб мешканці, крім дозвілля, могли отримати і інші послуги, зокрема, здійснити онлайн-платежі. Керівники району, відвідуючи ФАП, обговорили питання функціонування закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг населенню громади. А про те, що сільська влада дбає про фізичний та емоційний розвиток сільської малечі, створює затишне та комфортне освітнє середовище, переконали відвідини Кунківської загальноосвітньої школи та дитячого садка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь