Гайсинська районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Успішний крок приватної медичної практики

Дата: 24.05.2021 15:03
Кількість переглядів: 755

Фото без описуУсе життя лікаря – це здобуття нових знань, нового досвіду, який іноді змушує відмовитися від старого й звичного, невтомний пошук, боротьба та визнання.

Сьогодні наша розмова з Олександром Токарчуком, лікарем оториноларингологом з селища Чечельник, який недавно обрав новий для себе шлях медичної діяльності та намагається розвивати його в громаді.

 

  • Пане Олександре, знаю Вас як успішного лікаря, якого поважають колеги та пацієнти, а що спонукало вас до таких змін?
  • Останнім часом питання про необхідність реформування галузі охорони здоров’я в нашій країні набуло особливої гостроти. Загалом, це правильний курс держави, але недостатнє фінансування медичної галузі ставить лікаря перед вибором: плисти за течією або шукати нові можливості. В цей час колеги виїжджали за кордон і, задоволені європейськими зарплатами й умовами роботи, кликали до себе. Я обрав інший шлях і у листопаді 2020 року відкрив приватний ЛОР кабінет в смт Чечельник.
  • І яку діяльність Ви там проводите?
  • Я як лікар першої категорії зі стажем 15 років роботи проводжу  діагностику та лікування захворювань ЛОР органів з використанням сучасних технологій та доказової медицини, маю індивідуальний підхід до кожного пацієнта. До речі, для пацієнтів з інших районів зручним сервісом є сайт (https://doctor-6110.business.site/?m=true) з можливістю прокладання маршруту на Google-карті.
  • І що, Вас підтримали у створенні цього проекту?
  • Коли розпочинаєш власну справу, надважливо мати віру в успіх та підтримку. Я розумів, що буде важко, але надійне плече підставила моя сім’я, особливо дружина. Мене надихнули проекти моїх колег, друзів-медиків в інших громадах, а також приклад мого брата Олега і його дружини Оксани в Коломиї. Вагому допомогу та підтримку я отримав від колишнього головного лікаря С.М.Могили. Його переконання в успіху цієї справи відіграли значну роль.
  • Так, зрозуміло. Але Ви і надалі працюєте в стінах лікарні.
  • Звичайно, і вважаю що це нормально. Важливо те, що лікар зі стажем та досвідом роботи залишається працювати в лікарні, хоча і на інших умовах. Робота приватного кабінету здійснюється в рамках Закону України «Про державно-приватне партнерство». Це узаконена договірна форма взаємовідносин між державою (КНП «Чечельницька РЛ») та приватною особою (ФОП), що дозволяє на законних підставах організувати приватну медичну практику в приміщенні закладу комунальної власності. На мою думку, це більш ефективніше використання комунального майна і матеріальних цінностей, при якому громада отримує прибуток у вигляді податків, а лікарня певні послуги і орендну плату.
  • Так, але пацієнтові потрібно платити кошти.
  • Я розумів цей виклик. Але якісна медична послуга не може бути безплатною. Я провів моніторинг ринкових цін. Наш ФОП пропонує адекватні ціни на послуги ЛОР лікаря, завдяки чому якісне медичне обслуговування доступне всім. На додаток, я взяв на себе певні соціальні зобов’язання. Розуміючи важливість раннього виявлення різних важливих захворювань, в тому числі і онкологічних, я здійснюю профілактичні огляди на безоплатній основі та надаю ургентну допомогу.
  • А яка у Вас мрія?
  • Я чесно мрію дочекатися, щоб в нашій державі рівень оплати праці в медичних закладах сягнув ринкового і щоб лікар, міг чесно і якісно працювати, а не думати про приватну практику, про те щоб покинути медицину чи, навіть, країну. А поки ми до цього будемо йти, хочу щоб мій приклад надихнув інших лікарів не боятися і змінюватися. Відкривати монопрактику чи об’єднуватися і змінювати. Як каже мій брат Олег: всі обмеження у людей не в фінансових спроможностях, а між вухами)))!
  • Джерело: https://ochinfo.in.ua

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь