Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Ухвалено Стратегію розвитку Гайсинської міської територіальної громади

Дата: 18.06.2021 12:16
Кількість переглядів: 475

На 15 сесії Гайсинської міської ради, що відбулась сьогодні під головуванням міського голови Анатолія Гука,   депутати  ухвалили Стратегію розвитку громади до 2030 року. Участь у роботі сесії взяли  голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, голова Гайсинської районної ради Віталій Савчук, заступник голови районної ради Оксана Матвієнко,  депутати обласної Ради Ігор Хміль і Тетяна Побережна.

Для розробки Стратегії розвитку Гайсинської громади створили робочу групу, до якої увійшли 28 провідних фахівців громади, серед них – заступник голови районної ради Оксана Матвієнко. За словами спеціаліста міської ради Костянтина Кирилюка, який представляв на сесії проект рішення про ухвалення Стратегії, у громаді відбувся збір проєктних ідей: до робочої групи надійшло 6634 анкети від жителів усіх 42 населених пунктів громади. Свої пропозиції також подали приватні підприємці – 88 проєктних ідей по усіх оперативних цілях.

Серед складових стратегії – питання децентралізації, освіти, охорони здоров’я, розвитку культури, ЖКГ, громадської безпеки, природокористування та екології, розвитку підприємництва та громадянського суспільства. Відповідно до цілей Стратегії, у 2030 році свою Гайсинську територіальну громаду жителі бачать такою – це територія щасливих та успішних людей, з розвиненою соціальною інфраструктурою, безпечна, з чистим довкіллям  громада, із креативним підходом до управління, відкрита для інвесторів з потужним транзитно-логістичним хабом. Гайсинщина 2030 – це громада, де хочеш, щоб зростали та навчались твої діти, де приємно жити після виходу на пенсію, де кожен працюючий відчуває перспективу розвитку.

У Стратегії визначені 5 цілей:

- Економічний добробут громади.

- Розвинена інфраструктура на засадах сталого розвитку.

- Якісна дошкільна та загальна  середня освіта в громаді.

- Фізичний та психологічний добробут громади.

- Соціальне зближення в громаді.

         Стратегію, що є комплексним планом розвитку громади, депутати підтримали одноголосно.

Гайсинську територіальну громаду з ухваленням важливого документу привітали  голова обласної Ради Вячеслав Соколовий і голова районної ради Віталій Савчук.

 Пріоритети, які громада поставила в основу свого розвитку, – це створення робочих місць, можливість працювати, бажання молоді залишитися у громаді, ростити тут дітей, а також комфортні умови для пенсіонерів. Це найважливіше для людини: бути вдома і відчувати себе комфортно, це щасливі сім’ї і щасливі родини, - прокоментував голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. - Сьогодні уже 30-та громада на Вінниччині ухвалює свою Стратегію розвитку. Крім Гайсина, цього дня прийняли Стратегію також у Калинівці. І цей процес триває. Не можливо дійти до цілі, якщо не знаєш куди ідеш і що хочеш досягти. І громади це розуміють. 

У своєму вітальному слові голова районної ради Віталій Савчук зауважив, що завдяки цьому документу громада буде розвиватись системно та комплексно:

 — Вітаю вас із ухваленням важливого документу для розвитку і забезпечення життєдіяльності громади. Всі ви плідно попрацювали над тим, щоб Гайсинська громада мала можливість розвиватися системно,   впевнено  вирішуючи проблеми, які турбують жителів. Бажаю, щоб ваша активність була відчутною для кожного жителя сильної, успішної комфортної громади!     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь