Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова районної ради Віталій Савчук взяв кчасть у роботі Зборів УАРОР

Дата: 02.07.2021 13:56
Кількість переглядів: 425

Голова Гайсинської районної ради Віталій Савчук бере участь у Зборах Української асоціації районних та обласних рад, що відбуваються сьогодні за ініціативи голів районних рад у м. Києві. Тема Зборів - «Проблемні питання фінансового забезпечення районних рад».

У програмі - обговорення загального стану функціонування районних рад, наслідки, що спричинені проблемами з фінансуванням районних рад та шляхи їх подолання.

Для обговорення цих актуальних питань з керівниками районних рад були запрошені представники Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади, парламентарії, експерти та відповідні міжнародні організації.

Як зазначив Президент УАРОР Сергій Чернов, ініціатива проведення Зборів виникла у керівників органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня у зв’язку з реалізацією законів за реєстраційними номерами № 907-IX та 1009-IX.

«Ці нормативно-правові акти значно обмежили джерела наповнення районних бюджетів, а також виключили районні ради з фінансової мережі на отримання коштів із Державного бюджету України. У результаті районні ради не можуть повноцінно виконувати свої конституційні повноваження – надавати послуги громадянам, а більшість з них навіть не мають можливості утримувати свої апарати», — наголосив Сергій Чернов.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь