Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітання колективу НПП «Кармелюкове Поділля»

Дата: 07.07.2021 14:37
Кількість переглядів: 419

Сьогодні, 7 липня 2021 року голова районної ради Віталій Савчук привітав працівників національного природного парку «Кармелюкове Поділля». Очільник району зазначив: «Це день всіх і кожного, хто прагне зберігати навколишнє природнє середовище і для кого це перетворилося на справу всього життя.

  Ці куточки південного краю нашої Вінниччини  допомагають відновити фізичні сили, надихають нас на нові звершення. І сьогодні я переконаний, що завдяки Вам, шановні працівники, цю дику природну багатоманітність буде збережено, подбаєте Ви і про її подальший розвиток.

  У цей святковий день бажаю Вам мирного неба, натхнення, душевної гармонії і успіхів у соціально-важливій справі збереження природно-заповідного фонду!».

На сьогодні площа парку становить понад 20 тисяч гектарів земель державної власності, в тому числі 16 тисяч гектарів лісу Чечельницького лісогоспу. Досі ця територія була відома лише тим, що у 1961 році тут знайшли скелет мамонта, який зберігається у Вінницькому краєзнавчому музеї. Та останнім часом, завдяки створенню національного природного парку «Кармелюкове Поділля», регіон дедалі потужніше відкриває свій потенціал для широкого загалу в галузі розвитку туризму, комбінуючи різні види туризму з природоохоронною діяльністю.

На просторах НПП «Кармелюкове Поділля» можна зустріти рідкісні рослини та тварин, помилуватися незабутніми краєвидами або просто попити справжньої джерельної води донесхочу, — бо лише природних криничок на території заповідника кілька сотень.

Найвищою цінністю «Кармелюкового Поділля» є його ліси, що характеризуються виключним багатством дендрофлори. Вдалося зберегти ці столітні крислаті дуби, граби, ясені і витончену середземноморську береку. На схилах пагорбів росте відкасник татарниколистий — «жива викопна рослина» — релікт, яка існує з часів, коли на території країни панував субтропічний середземноморський клімат. За час діяльності парку було ініційовано створення кількох природо-заповідних об’єктів, де охороняються рідкісні види та місця їх зростання та перебування, що, безперечно, сприяє їх збереженню.

 На території парку сконцентрована як неймовірна сила любові працівників парку до власної справи, так і місцевих людей, які люблять природу свого краю. Вони готові розповідати годинами диво-історії: як відпочивають козулі, чому бджоли стають фіолетовими або чим найкраще відганяти комарів, щоб не заважали спати в траві. Неосяжні поля, широкі долини, розкішні ліси, цілющі джерела — ці місця наповнюють душу гармонією.

Запрошуємо усіх охочих завітати до НПП «Кармелюкове Поділля». 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь