Гайсинська районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась чергова 8 сесія  Гайсинської  районної ради восьмого скликання

Дата: 21.07.2021 15:19
Кількість переглядів: 815

Фото без описуСьогодні, 21 липня 2021 року, відбулась  чергова восьма сесія Гайсинської районної ради восьмого скликання. В  роботі  пленарного засідання сесії  взяли участь 28 депутатів.   Вів сесію голова районної ради Віталій Савчук. У роботі сесії брали участь заступник голови районної ради Оксана Матвієнко,  голова Гайсинської райдержадміністрації Людмила Головашич, депутат Вінницької обласної Ради Геннадій Мазур.

Перед відкриттям сесії присутні на засіданні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України .

Депутати розглянули 12 питань порядку денного, проєкти рішень по яких перед пленарним засіданням були обговорені на засіданнях постійних комісій.  З першого питання - «Про визнання повноважень депутатів Гайсинської районної ради 8 скликання замість тих, які вибули» - проінформував голова  районної територіальної виборчої комісії Леонід Гоц. Рішенням  чергової 6 сесії районної ради було достроково припинено повноваження двох депутатів районної ради  (Лілії Драган за її особистою заявою, Миколи Сандула – у зв’язку з його смертю),  тому районна територіальна виборча комісія прийняла рішення визнати повноваження двох  інших депутатів   районної ради  – Миколи Петровича Бабія  від Вінницької обласної організації політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» та Віктора Олександровича Попадюка – від Вінницької обласної  організації Всеукраїнського об’єднання   "Батьківщина". Новим депутатам голова районної ради Віталій Савчук та його заступник Оксана Матвієнко вручили посвідчення та значки депутатів районної ради.

Також на сесії було заслухано та взято до відома інформацію  керівника Гайсинської  окружної прокуратури  Володимира Гирби   про результати її діяльності щодо протидії кримінальним правопорушенням на території Гайсинського району.

 Були внесені зміни до Програми розвитку та удосконалення системи роботи органів місцевого самоврядування на 2021-2025 роки та до  Програми архівної справи у Гайсинському районі у зв’язку з реорганізацією районів в умовах децентралізації на 2021 рік.

Кілька питань, розглянутих сьогодні на сесії, стосувалися комунальної власності. Депутатами було прийнято рішення районній раді вийти із складу засновників районного комунального підприємства „Теплицька комунальна  аптека” та передати права його засновника    Теплицькій територіальній громаді (в особі Теплицької селищної ради), а також про передачу із спільної власності територіальної громади   Гайсинського району Тростянецькій територіальній громаді (в особі Тростянецької селищної ради) спеціалізований легковий автомобіль  для Ободівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Тростянецький центр первинної медичної допомоги».

 

Рішенням «Про внесення змін до рішення позачергової 3 сесії районної ради 8 скликання від 23.12.2020 року „Про районний бюджет на 2021 рік” депутати виділили додаткові кошти  із загального фонду районного бюджету за рахунок вільного залишку коштів, який утворився станом на 1 січня.2021 року, в загальній сумі  859210,00 грн. на субвенції територіальних громадам, зокрема:

-  Гайсинській міській територіальній громаді для комунального  некомерційного підприємства «Гайсинська центральна районна лікарня Гайсинської міської ради» на виготовлення проектно-кошторисної документації по благоустрою території, на капітальний ремонт інфекційного відділення та на капітальний ремонт харчоблоку;

-  Ободівській  сільській  територіальній   громаді   для  завершення   проєкту по   реконструкції КЗ «Дитячо–юнацький фізкультурний заклад оздоровлення та відпочинку «Подільська казка»;

-  Ольгопільській сільській територіальній громаді на реалізацію проєкту «Капітальний ремонт  будівлі та благоустрій прилеглої  території Ольгопільського закладу загальної середньої  освіти.

277813,00 грн. було надано з районного бюджету 11 територіальним громадам району на співфінансування  проектів розвитку громад, що стали переможцями конкурсу обласної Ради «Комфортні громади»

Серед інших прийнятих рішень – рішення про затвердження проектів землеустрою   щодо встановлення меж ряду населених пунктів. Також депутати затвердили розпорядження голови райдержадміністрації та голови районної ради, видані у міжсесійних період.

З рішеннями сесії та результатами поіменного голосування можна ознайомитися за посиланнями

https://haysynrayrada.gov.ua/proyekty-rishen-sesii-raionnoi-rady-10-21-08-12-02-2021/

https://haysynrayrada.gov.ua/8-sklykannya-11-47-12-22-01-2021/

 

   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь