Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Позачергова 9 сесія районної ради не була проведена у зв’язку з відкликанням подання

Дата: 30.07.2021 15:31
Кількість переглядів: 490

Сьогодні, 30 липня 2021 року, було проведено засідання Президії районної ради та спільне засідання постійних комісій, на якому обговорювали питання, винесене за ініціативою та поданням голови Гайсинської районної державної адміністрації Головашич Л.В. на заплановану на сьогодні позачергову  9  сесію районної ради.

Питання, що стосувалося передачі із спільної комунальної власності територіальних громад Гайсинського району у державну власність до сфери управління Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики  хвороб Міністерства охорони здоров'я України» нежитловий будинок по вул.Бакалова, 2, м.Гайсин, в якому розміщується відокремлений структурний підрозділ «Гайсинський районний відділ лабораторних досліджень Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», було запропоновано головою РДА Головашич Л.В. до внесення в порядок денний чергової 8 сесії , що відбулась  21 липня 2021 року. Але так як питання потребувало додаткового вивчення, депутати тоді  не підтримали цю пропозицію і вирішили розглянути це питання  на позачерговій сесії, що, відповідно до Регламенту роботи районної ради   розпорядженням голови районної ради  Савчука В.В. була скликана на 30 липня в режимі відео конференції за допомогою системиZOOM.

Питання було детально вивчено керівництвом та виконавчим апаратом районної ради, у тому числі були проведені перемовини з  ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики  хвороб», у результаті чого було з’ясовано, що ця ініціатива голови РДА Головашич Л.В. суперечить чинному законодавству.  Головою РДА до проекту рішення не було надано необхідний пакет  документів, погодженими з центральними органами виконавчої влади, отже, були відсутні правові підстави для прийняття даного рішення.

Безпосередньо перед засіданням сесії було отримано лист від керівника Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Зайцевої В.Г., у якому вона просить питання передачі приміщення, в якому розміщується відокремлений структурний підрозділ «Гайсинський районний відділ лабораторних досліджень», залишити без розгляду та зняти з порядку денного позачергової сесії.

На заплановану позачергову 9 сесію зареєструвалися 28 депутатів районної ради. Після обговорення з депутатами на засіданні Президії та спільному засіданні постійних комісій цього подання голова районної ради Савчук В.В. видав розпорядження про відміну сесії.

На спільному засіданні постійних комісій виступили ряд депутатів. Зокрема, депутат Червінко О.В. висловила свою думку про недопустимість  в подальшому дій голови РДА, яка вносить до порядку денного пропозиції по питаннях,  що відповідно до Регламенту не були розглянуті постійними комісіями ради та не пройшли відповідну правову експертизу. Крім того, є неприпустимою поведінка голова РДА стосовно введення в оману депутатського корпусу та безпідставні звинувачення депутатів в бездіяльності і некомпетентності.

Також виступила депутат Скапровська Л.В., яка озвучила та підтримала звернення депутатів Тростянецької селищної ради щодо заборгованості заробітної плати працівників КНП «Тростянецька центральна районна лікарня», що несе за собою загрозу закриття багатофункціонального комунального закладу охорони здоров’я.  Також депутатом  було піднято питання повернення до Тростянецької селищної громади мікроавтобуса, придбаного за кошти бюджету  Тростянецького району, який після ліквідації Тростянецького району перейшов до  Гайсинської райдержадміністрації.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь