Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з керівництвом податкової служби Вінницької області

Дата: 05.08.2021 17:04
Кількість переглядів: 454

  Голова районної ради Віталій Савчук взяв участь у зустрічі з  керівництвом  податкової служби Вінницької області, що відбулася сьогодні, 5 серпня, у залі засідань районної ради. Представники територіальних громад  Гайсинського району, що брали участь у цьому заході, отримали інформацію щодо шляхів  взаємодії  органів місцевого самоврядування та податкової служби по платежах до бюджету.

Говорячи про цю взаємодію, начальник  ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков   зазначив, що до початку реформи децентралізації пріоритетом роботи ДПС було виконання загального фонду показників держбюджету. Децентралізація дала змогу почати працювати більш плідно з місцевим самоврядуванням, щоб забезпечувати наповнення місцевих бюджетів. Також податківець наголосив, що наразі залишається чимало резервів, які при системному підході дадуть змогу поліпшити наповнення скарбниць місцевих громад.

«Першим значним резервом для наповнення місцевого бюджету є проведення спільних заходів ДПС та місцевих рад для забезпечення належної сплати податку з доходів фізичних осіб. У доходах місцевих бюджетів частка ПДФО складає 97 відсотків, що свідчить про те, що ПДФО – бюджетоутворюючий податок. Для його залучення необхідна активна робота робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення», - підкреслив Микола Андрійович.

Присутній на нараді перший заступник начальника ГУ ДПЧС у Вінницькій області Олег Мартинюк звернув увагу на те, що наступним резервом є сплата податку від здавання в оренду об’єктів нерухомості, де органи місцевого саморядування можуть встановити мінімальну обов’язкову вартість оренди, з якої орендодавець сплачуватиме податок. А також врегулювання місцевих податків та зборів: єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, акцизу з роздрібного продажу алкоголю і тютюну. Також він звернув особливу увагу питанню декларування доходів – «одноосібників», які отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках, розмір яких перевищує 2 га.

Крім того, учасники обговорили питання стосовно резервів надходжень до місцевих бюджетів земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та використання електронних сервісів і отримання адміністративних послуг засобами онлайн сервісу «Електронний кабінет» та переваг подання звітності до органів ДПС засобами телекомунікаційного зв’язку суб’єктами господарювання - платниками податків.

Головний податківець Вінниччини акцентував увагу учасників розмови на тому, що лише поєднання спільних зусиль усіх сторін соціального партнерства щодо легалізації трудових відносин, проведення масштабної роз’яснювальної роботи, аби кожен розумів необхідність легального працевлаштування та сплати внесків, є запорукою успішної боротьби з нелегальною зайнятістю і тіньовою заробітною платою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь