Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Стартував обласний конкурс проєктів розвитку "Комфортні громади"

Дата: 06.10.2021 11:40
Кількість переглядів: 406

Обласна  Рада  дала старт конкурсу «Комфортні громади» на 2021-2022 роки.. Конкурс голошується саме зараз, щоб уже в лютому 2022 року визначити переможців. Таким чином громади матимуть більше можливостей та часу для реалізації своїх проєктів, які фінансуватимуться за кошти обласного бюджету, бюджетів громад та з інших залучених джерел

Голова районної ради Віталій Савчук, який є членом  Експертної ради конкурсу, 5 жовтня 2021 року взяв участь у її засіданні.

Голова  Експертної ради конкурсу -  голова обласної Ради Вячеслав Соколовий підкреслив, що цього року конкурс став унікальним майданчиком для реалізації ідей та планів громад – проєктів їх розвитку. Загалом на конкурс було подано 213 проєктів. 70 із них стали переможцями. Загальна вартість проєктів  склала 53,2 млн грн. Із цієї суми очікуване фінансування з обласного бюджету – 19,7 млн грн, залучені кошти територіальних громад та їхніх партнерів складають 33,5 млн грн.

Вячеслав Соколовий також зазначив, що найбільшу кількість балів набрали проєкти за напрямами «Сучасна громада» (їх 39) та «Безпечна громада» (їх 13). На його думку, це доводить, що в пріоритеті громад - проєкти, реалізація яких дає людям відчуття комфорту та безпеки.

За словами голови обласної Ради, нині 5 проєктів – на стадії завершення, ще більше половини – в процесі активної реалізації.

- Наша мета – розвиток місцевого самоврядування на Вінниччині. І цього року, і надалі спільно з громадами ми будемо визначати найбільш ефективні шляхи розв`язання проблем та підтримувати ініціативи територіальних громад. Конкурс «Комфортні громади» - один із таких механізмів. Щоб стимулювати розвиток громад, ми оновили умови нашого конкурсу, тепер вони стануть ще більш прийнятними.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь