Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Народному аматорському  хоровому  колективу  агрофірми «Ольгопіль» - 40 років

Дата: 14.01.2022 11:47
Кількість переглядів: 427

Культурне життя Гайсинського району у новому 2022 році розпочалося із грандіозної події: 13 січня на сцені Гайсинського міського будинку культури відбувся творчий звіт народного аматорського  хорового  колективу  агрофірми «Ольгопіль» Ольгопільської сільської територіальної громади, який восени минулого року відзначив свій 40-річний ювілей.

Незмінним керівником хору з 1981 року є заслужений працівник культури України Валентина Футимська. Народний колектив є активним пропагандистом української хорової музики як в Україні, так і за кордоном, є переможцем і дипломантом багатьох  конкурсів народної пісенної творчості.  Виступи хористів, поїздки на конкурси є  можливими завдяки підтримці  мецената -  директора  АФ «Ольгопіль», поціновувача народного мистецтва Павла Каленича. За його сприяння у Ольгопільському будинку культури обладнана кімната для репетицій хору, закуплено чудові концертні костюми.

Глядачі, що завітали на концерт, були вражені яскравістю та самобутністю виконання творів, емоційністю, тонким відчуттям стилю і глибоким професіоналізмом виконавців. Зачаровували своїм співом і солісти, серед яких – наймолодша учасниця хору, школярка Ліана Цвігун, яка виконала українську народну пісню «Стукалка-грюкалка». Концерт складався з двох відділень, під час яких виступи хорового колективу перемежовувались вітаннями з нагоди ювілейної дати.

Голова районної ради Віталій Савчук, вітаючи  хористів та їхнього керівника Валентину Футимську, зазначив, що колектив є гордістю, окрасою та візитівкою як громади, району, області, так і всієї України Віталій Володимирович побажав артистам творчих злетів і в майбутньому, а також відзначити нову наступну сходинку розвитку -  50-річчя – на головній сцені України у м.Київ. Керівник району від імені керівників області вручив Почесні грамоти обласної Ради та облдержадміністрації, якими були нагороджені  Валентина Футимська та Павло Каленич, а також Подяку обласної Ради – всьому хоровому колективу.

Вітання артистам адресували цього дня також депутат  обласної Ради Тетяна Побережна, поетеса, член Спілки письменників України Жанна Дмитренко, Гайсинський міський голова Анатолій Гук, начальник відділу культури і туризму Гайсинської міської ради Микола Ричков, Ольгопільський сільський голова Микола Савченко, заступник голови райдержадміністрації Дмитро Альчук, директор  Чечельницької філії обласного центру зайнятості Олена Котенко, депутат Гайсинської районної ради Валентина Оріховська, директор ТОВ «Villa Milk» Віталій Істратов, представники керівництва АФ «Ольгопіль». 

Кульмінацією концерту, його фінальною потужною нотою стала   пісня «Реве та стогне Дніпр широкий», яку, стоячи виконував разом з хором весь глядацький зал. Хай же у нашу Україну якнайшвидше повернуться мир, злагода, спокій, і завжди звучить рідна пісня!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь