Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Поліцейський офіцер громади - у Дашівській ТГ

Дата: 18.01.2022 15:00
Кількість переглядів: 419

18 січня у Дашівській селищній територіальній громаді у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» відкрили поліцейську станцію. Суттєвою допомогою в облаштуванні робочого місця поліцейського став конкурс обласної Ради «Комфортні громади», завдяки якому у громаді встановлені камери відеоспостереження.

Відео з них виведено на монітори поліцейської станції та інтегровано у загальнообласну систему відеоаналітики. Співфінансування на цей проєкт надала також і Гайсинська рйонна рада.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий привітав жителів Дашівської громади з відкриттям поліцейської станції. Він зазначив, що безпека проживання у громаді передбачена у Стратегії розвитку на 10 років, яку ухвалила Дашівська громада. У стратегічному документі, зокрема, йдеться й про запровадження системи відеоспостереження, яка здатна допомогти зменшити кількість правопорушень.

- Безпека та превенція – пріоритети, над якими громада активно попрацювала. Торік проєкт «Створення системи зовнішнього відеоспостереження та території Дашівської територіальної громади» став переможцем конкурсу обласної ради «Комфортні громади». І він успішно реалізований! Загальна вартість проєкту склала понад 550 тис. грн. За ці кошти в шести населених пунктах громади встановлено додатково 32 камери зовнішнього відеоспостереження. Монітори встановлені в кімнаті офіцера громади, - сказав Вячеслав Соколовий. - Один проєкт доповнює інший. І це чудово, адже вони мають спільну ціль – створення безпечного середовища в кожному населеному пункті.

На сьогодні у Дашівській громаді загалом встановлено 44 відеокамери.

Начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко наголосив, що офіцери громади працюватимуть в усіх територіальних громадах.

- Кожен житель Вінниччини має відчувати себе в безпеці. У Дашівській громаді працюватиме три офіцери громади. Один уже закінчив навчання, ще двоє будуть проходити навчання, - сказав Іван Іщенко.

В свою чергу, голова облдержадміністрації Сергій Борзов зазначив, що це дуже вдала програма – «Поліцейський офіцер громади».

- Це дуже добре, що є відеоспостереження. Це допоможе поліцейським у їхній роботі. Важливо, що офіцер громади проживає і працює на території громади. Звертайтеся до нього, адже це ваш помічник.

Дашівський селищний голова Сергій Тітаренко підкреслив, що безпека територіальної громади – тема номер один в усіх громадах. Саме тому цей пріоритет у громаді визначили, подаючи проєкт на конкурс обласної Ради «Комфортні громади».

- Встановлені сучасні відеокамери і втілена в життя найсучасніша технологія. Ми бачимо, хто в’їжджає і виїжджає з нашої громади, фіксуються номери машин, - сказав Сергій Тітаренко. - Завдяки тому, що сьогодні реалізований проєкт «Поліцейський офіцер громади», я переконаний, що безпека в нашій громаді буде на найвищому рівні.

Поліцейським офіцером громади вже став Дмитро Амелін. У правоохоронних органах він працює 17 років. Це було його бажання працювати поліцейським громади. Станція обслуговуватиме майже 16 тисяч жителів у 24 населених пунктах.
Джерело: https://vinrada.gov.ua



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь