Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Про позачергову 13 сесію районної ради 8 скликання

Дата: 22.02.2022 11:43
Кількість переглядів: 396

Сьогодні вночі російські війська перетнули кордон України. Важливо, щоб у такий непростий для України час ми всі з вами продемонстрували єдність, згуртованість, адже саме цього потребує наша країна, протидіючи зовнішнім загрозам. Це єднання має бути підтверджено не лише деклараціями, а й діями. Зокрема, таке єднання проявили депутати Гайсинської районної ради 8 скликання, зібравшись сьогодні, 22 лютого, на позачергову 13 сесію районної ради, що була проведена у режимі відеоконференції.

Пленарне засідання, на якому були присутні 30 депутатів, провів голова районної ради Віталій Савчук.

- Сьогодні перед нами стоять серйозні виклики, і ми маємо бути до них готові, - підкреслив голова районної ради. - Захист суверенітету, територіальної цілісності та забезпечення економічної та інформаційної безпеки - це обов’язок не тільки військових, а й кожного громадянина України, кожного з нас. Одним із компонентів національного спротиву є територіальна оборона. Це надійний тил для професійної армії, що разом становить основу нашої держави, сильної держави. Тому ми й скликали сьогодні позачергову сесію, щоб розглянути питання, що стосуються функціонування батальйону територіальної оборони на території нашого району.

Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву», постанови Кабінету Міністрів України № 1442 від 29.12.2021 року «Про затвердження Типового положення про штаб зони (району) територіальної оборони», з метою забезпечення функціонування системи територіальної оборони для прийому та підготовки громадян до національного спротиву, районна рада прийняла рішення надати дозвіл Гайсинській районній державній адміністрації на розміщення в адміністративній будівлі Гайсинської районної ради штабу району територіальної оборони, рекрутингового та інформаційного центрів.

Також депутати затвердили районну Програму територіальної оборони щодо участі в русі національного спротиву на 2022 - 2025 роки, серед заходів якої: організація підготовки та управління силами і засобами складових сил безпеки і оборони, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, що включає збір, обробка, узагальнення, аналіз інформації та оцінка обстановки; організація забезпечення функціонування рекрутингового центру та мобільних бригад з метою відбору кандидатів на службу в резерві підрозділів територіальної оборони, а також добровольчих формувань територіальних громад району.На фінансування Програми на цей рік передбачено 220,0 тис. грн., при необхідності виділення більших коштів будуть вноситися зміни до бюджету.

Депутати одноголосно підтримали ці рішення. Закриваючи пленарне засідання, голова районної ради Віталій Савчук подякував всім його учасникам за згуртованість, злагоджену взаємодію та розуміння зони відповідальності районного органу місцевого самоврядування та кожного з обранців зокрема.

Все буде Україна! Слава Героям! Слава Україні!

З рішеннями позачергової 13 сесії можна ознайомитися на сайті Гайсинської районної ради за посиланням https://haysynrayrada.gov.ua/news/1645522808

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь