Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась виїзна нарада Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу

Дата: 07.04.2022 13:29
Кількість переглядів: 384

Голова районної ради Віталій Савчук та голови територіальних громад Гайсинського району взяли участь у виїзній  нараді Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу з головами громад і районних рад Вінниччини, що відбулась 6 квітня у м.Тульчин.  Участь у ній взяли голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, голова Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман,

Вінницький міський голова Сергій Моргунов, заступники голів обласної та міської рад та представники Управління координації гуманітарних питань ООН в Україні.

На нараді обговорили проблемні питання роботи органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. Особливу увагу звернули на соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб, релокацію підприємств із зони активних бойових дій і співпрацю з УКГП ООН у Вінницькій області.

– Нам необхідно визначити шляхи, способи й завдання органів місцевого самоврядування на території Вінниччини під час війни, – сказав голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Війна внесла корективи в життя всіх українців. Для Вінниччини нині важливими є питання, пов’язані з внутрішньо переміщеними особами, забезпеченням життєдіяльності наших громад і допомогою постраждалим громадам у зонах безпосередніх військових дій.

За словами голови обласної Ради, важливо об’єктивно оцінювати ситуацію та розуміти, які труднощі чекають попереду.

– Це і виконання бюджетів, і відповідне фінансування різних потреб, і підтримка обороноздатності країни в межах наших повноважень, і забезпечення соціальних гарантій та подальший супровід внутрішньо переміщених осіб. З’являються нові виклики для бізнесу, як на території Вінниччини, так і для тих, хто хоче продовжувати свою діяльність, а тому стоїть перед вибором громади, куди можна здійснити релокацію, – зазначив Вячеслав Соколовий. – Є дуже багато питань, які потребують координації, і ще більше тих, які потребують врегулювання на рівні держави. І лише спільно, в дискусії ми зможемо спрацювати ефективно і втримати стабільну ситуацію в регіоні.

Важливим для органів місцевого самоврядування під час війни є також питання надання гуманітарної допомоги й підтримки військових підрозділів у різних регіонах країни.

– Голова обласної Ради й Вінницький міський голова утворили Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Він працює і кожен день об’єднує все більше й більше волонтерських рухів. Наше ж завдання полягає у координації, – наголосив голова Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман. – Ми працюємо з різними областями, щоб розв'язувати гуманітарні питання та питання, пов’язані з біженцями та економікою. Також ми використовуємо свої міжнародні зв’язки, аби було відповідне постачання. Наше завдання – прозоро, відкрито й ефективно працювати, щоб кожна гуманітарна допомога доходила до свого адресата.

Крім того, представники громад обговорили нагальні потреби й поставили актуальні питання щодо функціонування в нових реаліях та отримали певні рекомендації. До прикладу, громадам Вінниччини буде корисним досвід обласного центру з використання інструментів допомоги міжнародних організацій внутрішньо переміщеними особами чи робота з підприємствами, які планують перевезти свої виробничі потужності з регіонів, де тривають активні бойові дії.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов повідомив, що наразі є близько 40 підприємств, які хочуть залишитись у Вінницькій області, а дев’ять з них вже зареєструвались у Вінниці.

– Ми повинні створити для них належні умови: можливості для розміщення, пільгові умови по оренді, податку на землю, податку на нерухомість тощо, – сказав Сергій Моргунов. – Також потрібно максимально використовувати всі можливості допомоги від міжнародних організацій - таких, як ООН і ЮНІСЕФ. Вони надають конкретну адресну допомогу не лише внутрішньо переміщеним особам, а й місцевим мешканцям, багатодітним сім’ям. Тому потрібно відпрацювати механізм отримання цієї допомоги.

Наостанок голова обласної Ради Вячеслав Сокловий подякував волонтерським організаціям, міжнародним партнерам, громадам і всім небайдужим людям за щоденну роботу.

– Титанічна праця та героїзм наших воїнів на передовій потребує нашої чіткої та злагодженої роботи тут, – додав Вячеслав Соколовий.
Джерело: https://vinrada.gov.ua/ 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь