Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Нас єднає мова

Дата: 09.11.2022 08:12
Кількість переглядів: 315

Щиро вітаємо усіх жителів Гайсинського району з Днем української писемності та мови! Ми з вами маємо безцінний дар - одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Ми зберегли цей дар, незважаючи на століття чужинського панування, яке намагалося стерти українську з публічного життя.

Особливо це було відчутно у двадцятому столітті, коли відбувалася масова русифікація нашого народу. Та українці не втратили рідну мову, не втартили свою самобутність.

Ми пам’ятатаємо про те, ким ми є. Ми не забудемо ніколи, ким є наші вороги. Тому нині в Україні все більше громадян, які користувалися в повсякденному житті російською, переходять на українську, щоб не мати нічого спільного з окупантами.

Тож плекаймо рідну мову – і в родинах, і в усіх інших сферах нашого життя. Українська мова – це наша зброя у війні та наша безпека!

Щороку у нашій країні 9 листопада проводиться Радіодиктант національної єдності. Щороку все більше людей з різних континентів долучаються до національного флешмобу на підтримку української мови Сьогодні їх усіх зв’яже один текст, спеціально написаний Іриною Цілик, українською письменницею і режисеркою, та один голос — улюбленої народної артистки, Героя України Ади Роговцевої.

Коли: 9 листопада об 11:00 за київським часом.

Де: Українське Радіо або Радіо Культура; телеканал Суспільне Культура; діджитал-платформи: фейсбук-сторінка Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини; додатки suspilne.radio або Дія. Українського Радіо та Суспільного Мовлення.

Головне: Радіодиктант — це акція єднання з Україною, а не лише перевірка знань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь