Гайсинська районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Юні футболісти з Бершадської громади взяли участь у міжнародному турнірі

Дата: 08.06.2023 09:40
Кількість переглядів: 581

Фото без описуНе втомлюємося дякувати за тепло, захист, добро Польщі - країні, яка від дня повномасштабної агресії росії фактично робить для України гуманітарний подвиг. Починаючи з літа минулого року, Новосондоцький повіт Малопольського воєводства прийняв на оздоровлення та відпочинок близько тисячі дітей Гайсинського району.

А у травні цього року керівництво цього повіту запросило юних футболістів нашого району до участі в Міжнародному дитячому футбольному турнірі, присвяченому Дню захисту дітей, у якому взяли участь понад сто юних футболістів із Польщі, Німеччини, Румунії та Словаччини.

Україну у змаганнях представляла дитяча футбольна команда із с.Війтівка Бершадської територіальної громади. Діти отримали багато позитивних емоцій, подарунків, а найголовніше - відволіклись від сирен, що лунають щодня у рідній Україні...

Крім власне турніру, діти мали і розважальну програму: відвідали мотузковий парк та зоопарк.

На запрошення польських колег у цей самий час Польщу з робочим візитом відвідала Оксана Матвієнко – заступник голови Гайсинської районної ради. Разом з представниками влади країн - учасників турніру, , які супроводжували свої команди до Мушино ( Яцек Тіль – віце-староста Вейгерово та Пьотр Сироцький – керівник відділу культури та соціальних справ повітового староства у Вейгерові; від округу Унна в Німеччини Йєнс Крамменшнайдер-Гунша - віце-президент фракції СДПН, окружна рада, Мартін Нісснер - член фракції ХДС, окружна рада, Йоганнес Кусбер - член правління Kreissportbund, Мартін Кусбер - член Правління Kreissportbund та Марина Люнеманн - культурний офіс Kreis Unna; від повіту Салаж Румунії: Клаудіу Бірсан, Космін-Раду Влайку – генеральний секретар ради повіту Салаж, Лабо Оана – радник відділу інвестицій та громадських програм ради повіту Салаж; з Гайнівського повіту: Анджей Скепко - староста Гайнівки, Валентина Пєтрочук - керівник відділу сприяння та розвитку повітового староства в Гайнівці та голова Гайнівської міської ради, Єжи Харитонюк - викладач Комплексу професійних шкіл у Гайнівці та радник. міста Гайнівка та Славомір Голонко – радник міста Гайнівка) було обговорено можливості співпраці в розвитку культури, спорту та освіти, а також обговорено можливості надання подальшої гуманітарної допомоги дітям, які постраждали від війни в Україні.

Поїздка юних футболістів відбулась за підтримки волонтерів та благодійників:

Vladislav Kreychi та Henryk Czarny – керівників Фундації «Братерство», Польща;

Ірини Марчук – підприємця Гайсинської громади;

відділу культури, молоді та спорту Гайсинської міської ради (начальник відділу Микола Ричков);

жителів та старости села Війтівка бершадської територіальної громади: Віталій Грабовий , Січак О.Г., Зублєвич Л.Г. та Зублєвич М.І., Лукащук О., Любчик П.В., Трохименко Є.А., Паламарчук О.О., Пшик А.С., Товстун М.Д., Пероговська Є.І..

Дякуємо Starostwo Powiatowe w Nowym Sączu Мареку Квятковському за запрошення та теплий прийом українських представників.

...Перед початком футбольних змагань діти з радістю та затамованим подихом спостерігали, як над стадіоном пролітає літак і розсипає для них цукерки. Як висловились діти – учасники турніру: «Росіяни з літаків кидають на дитячі голівки бомби та ракети, а поляки – цукерки та м’ячі»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь