Гайсинська районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Тема семінару - актуалізація Стратегій розвитку громад

Дата: 10.08.2023 14:21
Кількість переглядів: 591

Фото без описуСемінар зі стратегічного планування для територіальних громад Гайсинського району відбувся сьогодні, 10 серпня, у залі засідань Гайсинської районної ради. З вітальним словом до представників територіальних громад звернувся голова районної ради Віталій Савчук. Голова району зазначив, що всі громади Гайсинщини мають ухвалені Стратегії розвитку, у багатьох - ухвалені Плани реалізації стратегій, які закінчуються у 2023 році.

У зв’язку із викликами сьогодення – війна, велика кількість внутрішньо-переміщених осіб, необхідність укриттів, забезпечення генераторами тощо, які виникли після початку повномасштабної війни, виникла необхідність актуалізації діючих Стратегій. Також необхідно врахувати зміни у законодавстві та внести відповідні зміни до планів заходів реалізацій стратегій.

Семінар провели працівники виконавчого апарату Вінницької обласної Ради: заступник начальника управління по зв’язках з органами місцевого самоврядування, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, проєктної діяльності та сприяння інвестиціями -начальник відділу стратегічного планування Марія Якименко та  начальник відділу, куратор Гайсинського району Наталія Пташка.

Представників громад було проінформовано про нові Методичні рекомендації щодо порядку розроблення, затвердження, реалізації, проведення моніторингу та оцінювання реалізації стратегій розвитку територіальних громад. Вони передбачають здійснення щорічного моніторингу стратегій та що півроку здійснення моніторингу реалізації Плану стратегій. Крім цього, результати моніторингу та звіти виносяться на розгляд сесій місцевих рад. Крім цього, спікери семінару повідомили про Актуалізацію державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, про основні виклики, пріоритети державної політики та нові стратегічні й оперативні цілі, відповідно до яких будуть внесені зміни до Державної стратегії регіонального розвитку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь