Гайсинська районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Організація консультацій з громадськістю в територіальній громаді

Дата: 06.12.2023 10:33
Кількість переглядів: 315

Фото без описуУ 2023 році в Україні не залишилося жодної територіальної громади, якої би не торкнулася війна. Чимало з них зазнали безпосередніх руйнувань та пошкоджень внаслідок бойових дій, інші зіштовхнулися з масовим переміщенням населення, треті з серйозними економічними викликами.

У селах, селищах, містах стали більш помітними ВПО, збільшилася кількість учасників та учасниць бойових дій, з’явилися нові уразливі категорії населення, нового характеру набули безпекові питання.

Через те, що мільйони українців змушені були тимчасово виїхати за кордон, наші територіальні громади стали фактично розірваними, а їх жителі розпорошені по всьому світові. Все це означає, що ми маємо бути особливо уважними до потреб кожної категорії населення. Кожен і кожна має право бути почутим. Тим більше, що робота з відбудови та відновлення територіальних громад, ліквідації наслідків збройної агресії, організації надання нових послуг, забезпеченню місцевого економічного розвитку почалася відразу, як тільки з’явилася можливість для цього. У таких умовах залучення громадян до процесу ухвалення рішень в територіальній громаді стає не тільки формальною вимогою, а й нагальною необхідністю та способом згуртування громади.

Організації  USAID від американського уряду та  Global Communities Ukraine розробили посібник "Радимось з громадою", який  складається з трьох розділів. Спочатку -  познайомитися із загальними поняттями та принципами дорадницького підходу. У другому розділі надається опис десяти неформалізованих форматів проведення консультацій з громадськістю. У третьому розділі   міститься інформація про те, як пройти шлях організації КЗГ і як втілити результати таких консультацій на практиці.

Посібник "Радимось з громадою"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь