Гайсинська районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб

Дата: 18.12.2023 15:49
Кількість переглядів: 539

Фото без описуЗ 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб, як і планувалось. Змін до другого етапу земельної реформи не буде. На цьому наголосив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський під час конференції УКАБ «Ведення агробізнесу в Україні», яка відбулась у Києві.

«З нового року у нас новий етап земельної реформи. Ніяких змін ми не плануємо. Це означає, що з нового року землю можуть купувати юридичні особи», - підкреслив Микола Сольський.

Міністр зазначив, що війна спонукає навпаки пришвидшувати реформи, а не сповільнювати. «Маємо рухатись в сторону лібералізації, а не жорсткого регулювання. Тому що війна - це причина навпаки рухатись швидше з реформами. В першу чергу ми маємо самі дбати про себе. Бізнес сентиментами не керується. У нас мають бути зручні правила, не гірші ніж в країнах, де готові вкладати гроші», - підкреслив Міністр агрополітики.

Заступник міністра Маркіян Дмитрасевич зауважив, що українське аграрне законодавство зараз проходить важливий етап адаптації до європейських норм. І бізнесу також варто ретельно готуватись до конкуренції на європейському ринку. Він зазначив, що для українського аграрного сектору членство в ЄС - це багато можливостей, а також певні виклики, та наголосив на необхідності вже враховувати норми ЄС у плануванні діяльності аграрних підприємств


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь