Гайсинська районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Дата: 27.03.2024 11:33
Кількість переглядів: 77

26 березня голова районної ради Віталій Савчук взяв участь у розширеному засіданні  Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради, яке провів обласної Ради Вячеслав Соколовий. 

 

Участь у засіданні взяли заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, перший заступник і заступники голови обласної Ради, голови районних рад, сільські, селищні, міські голови, голови й члени постійних комісій обласної Ради.


Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначив, що засідання відбувається на 762 добу героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

– Кілька днів тому з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим, депутатом обласної Ради Владиславом Скальським, представниками департаментів Вінницької міської ради в складі української делегації ми брали участь у 10 Європейському Саміті регіонів та міст у місті Монс у Бельгії. Україна була вперше запрошена на Європейський Саміт уже в статусі асоційованого члена ЄС, – сказав Вячеслав Соколовий. – На панелі, присвяченій Україні, ми говорили про євроінтеграцію, завершення процесу децентралізації, відновлення нашої країни після перемоги над агресором. Наші закордонні колеги наголошують, що в процесі європейської інтеграції України та її повоєнному відновленні буде зростати значення регіонів і громад. Фонди країн Європи розуміють, що саме місцеві та регіональні влади будуть відігравати важливу роль у реалізації європейських програм розвитку. Відновлення України базуватиметься на відбудові та розвитку всіх територіальних громад. 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що при спілкуванні з представниками Євросоюзу на Саміті регіонів та міст стала зрозумілою необхідність працювати в горизонтальному рівні напряму з європейськими регіонами.

– Євросоюз має на меті працювати не лише з центральним урядом, а і з місцевими громадами. І це питання не тільки інвестицій чи грантових коштів, це й питання експертизи. Для того, щоб розуміти, як громадам рухатися далі, потрібно мати відповідну стратегію. Її потрібно адаптувати до вимог Євросоюзу. Потрібне наше розуміння і бачення, як надалі має розвиватися громада, – додав Сергій Моргунов.

Заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький наголосив, що основний пріоритет для України – перемога у війні з росією.

– І роль бізнесу, що працює в країні, надзвичайно важлива. Ті кошти, якими підприємці поповнюють бюджети всіх рівнів, йдуть на оборону та підтримку соціальних програм для населення, – зазначив Сергій Здітовецький. – Важливими завданнями для України в 2024 році є зростання економіки, відновлення логістики, відбудова зруйнованого, напрям євроінтеграції, допомога аграріям, підтримка енергетичної безпеки, допомога малому та середньому бізнесу, в тому числі й релокованому.

Учасники засідання затвердили порядок денний із трьох питань:
- Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області за 2023 рік. Стратегічні цілі та основні пріоритети соціально-економічного розвитку Вінницької області у 2024 році;
- Про виконання зведеного бюджету Вінницької області за 2023 рік. Про основні показники і пріоритети зведеного бюджету Вінницької області на 2024 рік. Про виконання рішення 45 сесії обласної Ради 8 скликання від 27 жовтня 2023 року №677 «Про принципи та пріоритети формування обласного бюджету Вінницької області на 2024 рік»;
- Про сплату місцевих податків і зборів та виконання дохідної частини місцевих бюджетів.

Із інформацією про виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області за 2023 рік виступив директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації Ігор Цехановський. Про стратегічні цілі та основні пріоритети соціально-економічного розвитку Вінницької області у 2024 році повідомив позаштатний радник голови обласної Ради, депутат обласної Ради Дмитро Чаленко.

Із другого питання порядку денного виступили директор департаменту фінансів обласної військової адміністрації Микола Копачевський та голова постійної комісії обласної Ради з питань економіки, фінансів та бюджету Галина Якубович.

Про сплату місцевих податків і зборів та виконання дохідної частини місцевих бюджетів доповіла в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Оксана Домерат.

Враховуючи узгоджені пропозиції представників органів місцевого самоврядування та обласної військової адміністрації, Координаційна рада ухвалила низку рішень та рекомендацій з розглянутих питань.

Джерело: https://vinrada.gov.ua



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь